RESERVEER EEN VAART

Bijzondere Vaarten Rijssen

RESERVEREN

BIJZONDERE VAARTEN, INDIVIDUEEL

Ontdek de charme van het water met onze bijzondere vaarten, een uitgelezen kans om het rustieke landschap vanaf een uniek perspectief te beleven. Gedurende de zomermaanden openen we de trossen voor een reeks exclusieve tochten, elk met een eigen verhaal en sfeer. Stap aan boord en laat u meevoeren over de kabbelende wateren, waar elk moment een herinnering wordt.

Of u nu kiest voor een ontspannen tocht gecombineerd met pittoreske wandelingen, of de voorkeur geeft aan de betoverende overtoom-belevenis, onze vaarten bieden voor ieder wat wils. Voel de wind door uw haren tijdens onze avondvaarten, waarbij het avondrood het water in een romantische gloed zet, en ervaar de sereniteit van de natuur in haar puurste vorm.

Deze vaarten zijn individueel te boeken tot de boot volgeboekt is, en vinden plaats bij voldoende inschrijvingen.

Het is meer dan een vaartocht; het is een gelegenheid om te onthaasten, te genieten en samen te zijn.

Net als de groepsvaart met de Enterse Zomp, biedt elke tocht een unieke combinatie van ontspanning, natuur en gezelligheid. De authentieke platbodem, bemand door onze ervaren schippers, voert u niet alleen over het water, maar ook door de rijke historie die elke golfslag met zich meebrengt. Deel verhalen, geniet van een picknick aan boord, of kies voor een cateringoptie die uw ervaring complementeert.

Kies voor een bijzondere vaart en ervaar de magie van samenzijn, de rust van de natuur, en het plezier van een unieke ervaring. Het is niet zomaar een uitje, het is een verhaal dat wacht om beleefd te worden. Boek nu en laat u meevoeren naar een wereld waar het water verhaalt en de horizon uitnodigt.

Let op: reserveren op deze pagina is voor individuele personen of kleine groepen,  je vaart met anderen mee.

BIJZONDERE VAARTEN RIJSSEN

RESERVEREN

   RIJSSEN-INDIVIDUEEL

Combineer varen en wandelen

In samenwerking met Landschap Overijssel organiseren we twee tochten waarbij je kunt varen en wandelen. Een unieke kans om te genieten van de Regge vanaf het water en vanaf de waterkant.

De tochten zijn gepland voor zaterdag 13 juli, en 24 aug. Vertrek vanaf de Pelmolen te Rijssen om  9.30 uur in de ochtend. De totale duur is 3 uur. Prijs € 12 p.p. (4 t/m 12 jaar: €8). De tochten gaan door als minimaal 8 personen zich hebben aangemeld.

Aanmelden kan alleen via de website van Landschap Overijssel: landschapoverijssel.nl/eropuit/activiteiten.

PRIJZEN

BIJZONDERE VAARTEN, INDIVIDUEEL

Prijzen en datums bijzondere vaarten Rijssen

Overtoomtocht, vertrek 10.00 u, min 10 pers.

25 mei, 15 juni, 20 juli, 10 augustus. €12 p.p. (4t/m12j €8)

Avondroodtocht, vertrek 19.30 u, min 10 pers.

7 juni, 21 juni(midzomer),19 juli,2 aug,16 aug,€ 15,- (4t/m12j:€10)

Varen + wandelen, vertrek 9.30 u, min 8 pers. Aanmelden uitsluitend bij Landschap Overijssel.

13 juli, 24 aug. €12 p.p. (4t/m12j €8)

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?

Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?

Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?

De betaling voor vaarten kan contant of met pin bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?

Onderaan elke locatie/activiteiten pagina staat een Google Maps widget, met de locatie van de activiteit.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?

Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

VAREN

Wanneer is het vaarseizoen?

Vanaf begin april tot eind oktober. Een vaart in deze periode is te boeken. Voor vaste vaarten hoeft niet geboekt te worden. Vaste vaarten periode is van 1 juli t/m 31 augustus 2024, in die periode is de boekingsmogelijkheid beperkter omdat de boot dan wordt gebruikt voor vaste vaarten. Tijdens boeking worden beschikbare tijden aangegeven.

Wat is een groepsvaart?

U huurt de boot met twee schippers. Kies zelf het monent waneer u wilt varen met een groep, mits beschikbaar.

Kan ik individueel of met een kleine groep meevaren?

Dat kan met vaarten die we op bepaalde tijden organiseren. Vaste vaarten gedurende de zomer vrijwel elke dag (juli-aug), zonder boeking. Enkele keren per jaar Bijzondere Vaarten, mits voldoende deelname, hiervoor gelieve men te boeken. Tijden en prijzen elders op deze website.

Moet ik altijd boeken/reserveren om mee te kunnen varen?

Voor een groepsvaart gelieve men te boeken. Individueel boeken alleen mogelijk voor Bijzondere Vaarten op bepaalde vaste tijden. Gedurende de zomer (juli-augustus) zijn er op vaste tijden Vaste Vaarten, individuele personen kunnen dan meevaren zonder te reserveren. Meer informatie over varen kunt u vinden op deze website.

Hoe lang duurt een vaart?

De meest geboekte vaart is de 1-uur-vaart, andere tijden zijn ook mogelijk. Enkele speciale vaarten duren langer vanwege de afstand. Bij boeking kan duur worden gekozen.

Wat kost een vaart?

De kosten worden aangegeven bij rervering.

Hoeveel mensen kunnen meevaren?

Enter en Rijssen max. 22 personen, Hellendoorn max. 18 personen, met kinderen mag dit aantal wat hoger zijn.

Hoeveel tijd voor de vaart moet ik aanwezig zijn?

Ongeveer 15 minuten.

Wordt er gevaren bij hoge temperatuur of bij regen?

Boven 32 graden wordt er niet gevaren, ook niet bij zeer onstuimig weer. Regen  is geen probleem, er zijn paraplu’s aan boord.

Is er een toilet aan boord of in de buurt?

Op de zomp is geen toilet, in Enter is een toilet op de werf. In Rijssen kan men eventueel terecht bij de Pelmolen, in Hellendoorn is geen toilet aanwezig.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Ondanks dat het water erg ondiep is, zijn er zwemvesten beschikbaar voor wie dat wil.

Mag er eten of drinken mee aan boord?

Ja dat mag.

Mogen honden mee aan boord?

Indien honden niet te groot zijn, mogen ze aangelijnd mee aan boord (eventueel op schoot).

Kan je met een rolstoel aan boord komen?

U gaat via een trapje aan boord. Zittend in een rolstoel kan men niet aan boord komen.

VAREN WAAR GEEN WATER IS

GESCHIEDENIS

Het varen met de Enterse Zomp in Rijssen heeft zijn wortels in de 18e eeuw, toen deze traditionele platbodemboten dienden als essentieel transportmiddel voor goederen zoals hout en turf over de waterwegen, waaronder de Regge. Deze karakteristieke Zompen waren in handen van ervaren schippers, die met behendigheid de kronkelende waterwegen van Rijssen doorkruisten.

Hoewel de opkomst van moderne transportmiddelen de Enterse Zomp in onbruik deed raken, is de waardering voor historisch erfgoed herleefd, en vandaag biedt het varen met de Enterse Zomp een nostalgische reis door de geschiedenis van Rijssen. Bezoekers kunnen genieten van de rustgevende Regge en luisteren naar de verhalen van ervaren schippers, die de maritieme tradities en het rijke verleden van het varen met de Zomp levend houden. Het is een unieke kans om de waterwegen van Rijssen te verkennen zoals dat eeuwen geleden werd gedaan.