RESERVEER EEN VAART

Groepsvaart Rijssen

RESERVEREN

GROEPSVAART RIJSSEN

Het concept van groepsvaart met de Enterse Zomp biedt een unieke en gezellige ervaring voor groepen die samen willen genieten van een ontspannen tocht over de prachtige Regge. De tocht begint in het schilderachtige Rijssen, waar de deelnemers aan boord gaan van de authentieke Enterse Zomp.

Prijs: vanaf € 60,-   (meer dan 10 personen: + € 6,- p.p.)

De Enterse Zomp, een traditionele platbodem, neemt de groep mee op een reis door de schilderachtige wateren van de Regge. Tijdens de groepsvaart kunnen deelnemers genieten van het rustgevende landschap, de frisse buitenlucht en het gezelschap van vrienden, familie of collega’s. De Zomp wordt bediend door ervaren schippers, die niet alleen de vaartocht begeleiden, maar ook boeiende verhalen delen over de rijke geschiedenis van de Regge en de traditionele scheepvaart.

De groepsvaart met de Enterse Zomp biedt een perfecte gelegenheid voor teambuilding, familie-uitjes, of gewoon een gezellig samenzijn in een unieke omgeving. Onderweg kunnen deelnemers genieten van een picknick aan boord, zelf meegebrachte versnaperingen of zelfs een cateringoptie, afhankelijk van de wensen van de groep. Het is een ontspannen manier om de natuur te ervaren en tegelijkertijd te genieten van elkaars gezelschap.

Of het nu gaat om het vieren van een speciale gelegenheid of gewoon om samen quality time door te brengen, de groepsvaart met de Enterse Zomp belooft een onvergetelijke ervaring te worden langs de kronkelende wateren van de Regge, omringd door het betoverende landschap van Rijssen.

Combi Varen en bezoek aan Pelmolen.

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. De Pelmolen is op zondag en maandag gesloten. 

Let op: Reserveren op deze pagina is voor groepen. Je huurt een zomp met twee schippers.

GROEPSVAART RIJSSEN

RESERVEREN

PRIJZEN

VAREN

Er is een minimum en een maximum prijs per vaart. Voor de minimale prijs kunnen 10 personen meevaren. Voor elke persoon meer betaalt men de prijs per persoon extra, tot een bepaald maximum. Het maximum aantal personen per vaart te Rijssen is 22. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar hanteren wij een gereduceerd tarief. Prijzen zijn ook aangegeven bij het reserveren.

Prijzen groepsvaarten Rijssen

Varen 1 uur€6 p.p.(4t/m12j:€4), min.€60-max.€110
Varen 2 uur€12 p.p.(4t/m12j:€8), min.€120-max.€220
Varen 1 uur, School€75 per zomp
Varen 1 uur, Combi Pelmolen€8 p.p.(4t/m12j:€5), min.€80-max.€130
Varen 2 uur, Overtoom vanaf Zunabrug€12 p.p.(4t/m12j:€ 8), min.€120-max.€200
Varen 3 uur, Overtoom vanaf Pelmolen€15p.p.(4t/m12j:€10).min.€180 – max.€250

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?

Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?

Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?

De betaling voor vaarten kan contant of met pin bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?

Onderaan elke locatie/activiteiten pagina staat een Google Maps widget, met de locatie van de activiteit.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?

Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

VAREN

Wanneer is het vaarseizoen?

Vanaf begin april tot eind oktober. Een vaart in deze periode is te boeken. Voor vaste vaarten hoeft niet geboekt te worden. Vaste vaarten periode is van 1 juli t/m 31 augustus 2024, in die periode is de boekingsmogelijkheid beperkter omdat de boot dan wordt gebruikt voor vaste vaarten. Tijdens boeking worden beschikbare tijden aangegeven.

Wat is een groepsvaart?

U huurt de boot met twee schippers. Kies zelf het monent waneer u wilt varen met een groep, mits beschikbaar.

Kan ik individueel of met een kleine groep meevaren?

Dat kan met vaarten die we op bepaalde tijden organiseren. Vaste vaarten gedurende de zomer vrijwel elke dag (juli-aug), zonder boeking. Enkele keren per jaar Bijzondere Vaarten, mits voldoende deelname, hiervoor gelieve men te boeken. Tijden en prijzen elders op deze website.

Moet ik altijd boeken/reserveren om mee te kunnen varen?

Voor een groepsvaart gelieve men te boeken. Individueel boeken alleen mogelijk voor Bijzondere Vaarten op bepaalde vaste tijden. Gedurende de zomer (juli-augustus) zijn er op vaste tijden Vaste Vaarten, individuele personen kunnen dan meevaren zonder te reserveren. Meer informatie over varen kunt u vinden op deze website.

Hoe lang duurt een vaart?

De meest geboekte vaart is de 1-uur-vaart, andere tijden zijn ook mogelijk. Enkele speciale vaarten duren langer vanwege de afstand. Bij boeking kan duur worden gekozen.

Wat kost een vaart?

De kosten worden aangegeven bij rervering.

Hoeveel mensen kunnen meevaren?

Enter en Rijssen max. 22 personen, Hellendoorn max. 18 personen, met kinderen mag dit aantal wat hoger zijn.

Hoeveel tijd voor de vaart moet ik aanwezig zijn?

Ongeveer 15 minuten.

Wordt er gevaren bij hoge temperatuur of bij regen?

Boven 32 graden wordt er niet gevaren, ook niet bij zeer onstuimig weer. Regen  is geen probleem, er zijn paraplu’s aan boord.

Is er een toilet aan boord of in de buurt?

Op de zomp is geen toilet, in Enter is een toilet op de werf. In Rijssen kan men eventueel terecht bij de Pelmolen, in Hellendoorn is geen toilet aanwezig.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Ondanks dat het water erg ondiep is, zijn er zwemvesten beschikbaar voor wie dat wil.

Mag er eten of drinken mee aan boord?

Ja dat mag.

Mogen honden mee aan boord?

Indien honden niet te groot zijn, mogen ze aangelijnd mee aan boord (eventueel op schoot).

Kan je met een rolstoel aan boord komen?

U gaat via een trapje aan boord. Zittend in een rolstoel kan men niet aan boord komen.

VAREN WAAR GEEN WATER IS

GESCHIEDENIS

Het varen met de Enterse Zomp in Rijssen heeft zijn wortels in de 18e eeuw, toen deze traditionele platbodemboten dienden als essentieel transportmiddel voor goederen zoals hout en turf over de waterwegen, waaronder de Regge. Deze karakteristieke Zompen waren in handen van ervaren schippers, die met behendigheid de kronkelende waterwegen van Rijssen doorkruisten.

Hoewel de opkomst van moderne transportmiddelen de Enterse Zomp in onbruik deed raken, is de waardering voor historisch erfgoed herleefd, en vandaag biedt het varen met de Enterse Zomp een nostalgische reis door de geschiedenis van Rijssen. Bezoekers kunnen genieten van de rustgevende Regge en luisteren naar de verhalen van ervaren schippers, die de maritieme tradities en het rijke verleden van het varen met de Zomp levend houden. Het is een unieke kans om de waterwegen van Rijssen te verkennen zoals dat eeuwen geleden werd gedaan.