LOCATIE

Rijssen

VAREN RIJSSEN

GROEPSVAART

Ontdek de charme van de Regge tijdens een groepsvaart met de Enterse Zomp, vertrekkend vanaf de Pelmolen in Rijssen. Geschikt voor groepen tot 22 personen, biedt deze ervaring een relaxte tocht onder begeleiding van ervaren schippers. Geniet van het schilderachtige landschap en de lokale geschiedenis. Of het nu een teambuilding, familiereünie of gezellig samenzijn is, de mogelijkheid voor een picknick aan boord of cateringopties maken deze moderne vaartocht compleet en memorabel voor jouw groep. Bovendien is de Pelmolen ook te boeken voor of na de vaart, waardoor de hele dag perfect op maat gemaakt kan worden voor jouw specifieke gelegenheid.

VASTE VAART, individueel

Ontdek de charme van de Regge op een Enterse Zomp, vertrekkend vanaf de Pelmolen in Rijssen. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs en stap aan boord voor een ontspannen tocht. In het vaarseizoen doet de zomp vaarten van ongeveer een uur, waardoor je op elk moment van de dag kunt genieten van de prachtige wateren. Ervaar het gemak van spontane avonturen en laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid langs de Regge. Stap aan boord en laat de ontdekkingstocht beginnen.

In de maanden juli en augustus kan je als individu deelnemen. Je vindt zowel het vaarschema als meer informatie via de onderstaande knop. 

BIJZONDERE VAARTEN, INDIVIDUEEL

Ontdek unieke en bijzondere vaarten met de Enterse Zomp! Boek onze speciale arrangementen, waaronder de avontuurlijke overtoomtocht of de betoverende avondroodtocht. Ervaar de Regge op een geheel nieuwe manier tijdens deze speciale vaarten. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning bij zonsondergang, onze bijzondere vaarten beloven een onvergetelijke ervaring. Reserveer nu en laat je verrassen door de extra dimensie die deze speciale tochten toevoegen aan je vaaravontuur op de Regge!

DE PELMOLEN EN HAAR VERLEDEN

GESCHIEDENIS

De combinatie van de Pelmolen en de Enterse Zomp in Rijssen weerspiegelt een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de lokale cultuur en tradities. De Pelmolen, met zijn draaiende wieken, is een tastbaar stukje historie dat teruggaat tot een tijdperk waarin molens cruciale rol speelden in industriële processen. Deze indrukwekkende molen getuigt van de ambachtelijke vaardigheden en de ondernemingsgeest van vroegere generaties.

Naast de Pelmolen ligt de Enterse Zomp, een traditionele platbodem die een ander aspect van de historie vertegenwoordigt. Deze boten werden eeuwenlang gebruikt voor transport en handel op de waterwegen, en hun ontwerp weerspiegelt een tijd waarin vakmanschap en functionaliteit hand in hand gingen.

De combinatie van deze twee historische elementen biedt bezoekers een unieke kans om zowel de industriële geschiedenis als de  geschiedenis de zompvaart van Rijssen te ervaren. Vanaf de Pelmolen, die trots over de stad uitkijkt, tot aan boord van de Enterse Zomp, wordt een brug geslagen tussen het verleden en het heden. Het is een betoverende reis waarbij de geschiedenis tastbaar wordt en de natuurlijke pracht van de Regge als achtergrond dient. Stap aan boord en laat je meevoeren door de tijd terwijl je geniet van deze harmonieuze combinatie van geschiedenis en natuur.