Rijssen varen en wandelen

Op Stap Excursie Varen en Wandelen vanaf de Pelmolen in Rijssen

Data: 13 juli en 24 augustus 2024. Afvaart: 09:30 uur. Duur varen (naar Exoo): circa 1 uur. Terug wandelen naar de Pelmolen: circa 1,5 uur

De combinatie van varen over de Regge van Rijssen naar Exoo via de nieuwe meanders en het terugwandelen geeft een prachtige kijk op dit deel van het Reggedal en is een bijzondere beleving van flora en fauna. Onderweg op het water zijn bijzondere watervogels te zien, waaronder als we geluk hebben de prachtige ijsvogel die bij Exoo nestelt en op vissen aast. Langs de oevers en op het water vind je bijzondere flora, zoals de watergentiaan, de plomp, de kikkerbeet, watermunt, waterlelies, enzovoort. 

Tijdens de vaart vertelt één van de schippers over de historie van de Enterse zomp. De zomp speelde, met name tussen 1750 en 1850, een belangrijke rol in de binnenvaart in het oosten van Nederland. Aangekomen bij Exoo drinken we een kop koffie of thee en wandelen daarna langs de oostzijde van de Regge terug richting de Pelmolen. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen van Landschap Overijssel over wat er allemaal te zien en te ontdekken valt aan de bomen en planten die we tegenkomen. En opzij kijkend naar de Regge ervaar je een compleet andere beleving van de natuur in het Reggedal, nu vanaf de wal.

De excursie gaat door met minimaal 8 personen en met een maximum van 15 personen.

 De kosten voor de excursie zijn:

  • Donateurs Landschap Overijssel: € 12,- p.p. (4 t/m 12 jaar: € 8,- p.p.).
  • Niet-donateurs Landschap Overijssel: € 17,- p.p. (4 t/m 12 jaar: € 11,- p.p.).

Aanmelden kan alleen via de website van Landschap Overijssel