RESERVEER EEN VAART

Groepsvaart Hellendoorn

RESERVEREN

GROEPSVAART
HELLENDOORN

Het avontuur van de groepsvaart begint in Hellendoorn aan de Valkweg achter de ijsfabriek, waar bezoekers aan boord stappen van de prachtige Enterse Zomp voor een ontspannen reis over de betoverende wateren van de Regge. Deze bijzondere vaartocht, ideaal voor groepen van minimaal 10 personen, belooft een mix van ontspanning, natuur en gezelligheid, startend vanuit het hart van Hellendoorn.

De Enterse Zomp, een schip met een rijke traditie, dient als uw varende gastheer, waarbij u en uw gezelschap de kans krijgen de schilderachtige omgeving en de kalme stroming van de Regge van dichtbij te ervaren. Onder de deskundige leiding van ervaren schippers, die de boot met finesse navigeren, wordt u meegevoerd langs de meanderende rivier, terwijl u luistert naar verhalen en anekdotes over de lokale geschiedenis en de maritieme tradities van de regio.

De groepsvaart vanuit Hellendoorn met de Enterse Zomp is de perfecte setting voor allerlei bijeenkomsten; van teambuildingsactiviteiten en familie-uitjes tot een ontspannen samenzijn met vrienden of collega’s. De intieme sfeer aan boord biedt een ideale gelegenheid om samen te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Onderweg is er de mogelijkheid om te genieten van een picknick, zelf meegebrachte lekkernijen of een vooraf geregeld cateringaanbod, afgestemd op de voorkeuren van uw groep.

Deze groepsvaart vanuit Hellendoorn is niet zomaar een uitje, het is een belevenis die de zintuigen prikkelt. Terwijl de Enterse Zomp sierlijk over het water glijdt, wordt u omringd door het adembenemende landschap van Hellendoorn, een herinnering die u voor altijd bij zal blijven. Het maakt niet uit of u iets te vieren heeft of gewoon wilt genieten van quality time samen; deze groepsvaart vanuit Hellendoorn biedt een unieke ervaring die de schoonheid van de natuur, de rijkdom van de cultuur en het plezier van samenzijn in zich verenigt.

GROEPSVAART HELLENDOORN

RESERVEREN

PRIJZEN

VAREN

Er is een minimum en een maximum prijs per vaart. Voor de minimale prijs kunnen 10 personen meevaren. Voor elke persoon meer betaalt men de prijs per persoon extra, tot een bepaald maximum. Het maximum aantal personen per vaart is aangegeven. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar hanteren wij een gereduceerd tarief. Prijzen zijn ook aangegeven bij het boeken.

Prijzen groepsvaarten Hellendoorn

Varen 1 uur

€6 p.p.(4t/m12j:€4), min.€60-max.€ 90

Varen 2 uur

€12 p.p.(4t/m12j:€8), min.€120-max.€ 180

varen 2 u, overtoom

€12 p.p.(4t/m12j:€ 8), min.€120-max.€180

varen 1 uur, School

€75 per zomp

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?

Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?

Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?

De betaling voor vaarten kan contant of met pin bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?

Onderaan elke locatie/activiteiten pagina staat een Google Maps widget, met de locatie van de activiteit.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?

Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

VAREN

Wanneer is het vaarseizoen?

Vanaf begin april tot eind oktober. Een vaart in deze periode is te boeken. Voor vaste vaarten hoeft niet geboekt te worden. Vaste vaarten periode is van 1 juli t/m 31 augustus 2024, in die periode is de boekingsmogelijkheid beperkter omdat de boot dan wordt gebruikt voor vaste vaarten. Tijdens boeking worden beschikbare tijden aangegeven.

Wat is een groepsvaart?

U huurt de boot met twee schippers. Kies zelf het monent waneer u wilt varen met een groep, mits beschikbaar.

Kan ik individueel of met een kleine groep meevaren?

Dat kan met vaarten die we op bepaalde tijden organiseren. Vaste vaarten gedurende de zomer vrijwel elke dag (juli-aug), zonder boeking. Enkele keren per jaar Bijzondere Vaarten, mits voldoende deelname, hiervoor gelieve men te boeken. Tijden en prijzen elders op deze website.

Moet ik altijd boeken/reserveren om mee te kunnen varen?

Voor een groepsvaart gelieve men te boeken. Individueel boeken alleen mogelijk voor Bijzondere Vaarten op bepaalde vaste tijden. Gedurende de zomer (juli-augustus) zijn er op vaste tijden Vaste Vaarten, individuele personen kunnen dan meevaren zonder te reserveren. Meer informatie over varen kunt u vinden op deze website.

Hoe lang duurt een vaart?

De meest geboekte vaart is de 1-uur-vaart, andere tijden zijn ook mogelijk. Enkele speciale vaarten duren langer vanwege de afstand. Bij boeking kan duur worden gekozen.

Wat kost een vaart?

De kosten worden aangegeven bij rervering.

Hoeveel mensen kunnen meevaren?

Enter en Rijssen max. 22 personen, Hellendoorn max. 18 personen, met kinderen mag dit aantal wat hoger zijn.

Hoeveel tijd voor de vaart moet ik aanwezig zijn?

Ongeveer 15 minuten.

Wordt er gevaren bij hoge temperatuur of bij regen?

Boven 32 graden wordt er niet gevaren, ook niet bij zeer onstuimig weer. Regen  is geen probleem, er zijn paraplu’s aan boord.

Is er een toilet aan boord of in de buurt?

Op de zomp is geen toilet, in Enter is een toilet op de werf. In Rijssen kan men eventueel terecht bij de Pelmolen, in Hellendoorn is geen toilet aanwezig.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Ondanks dat het water erg ondiep is, zijn er zwemvesten beschikbaar voor wie dat wil.

Mag er eten of drinken mee aan boord?

Ja dat mag.

Mogen honden mee aan boord?

Indien honden niet te groot zijn, mogen ze aangelijnd mee aan boord (eventueel op schoot).

Kan je met een rolstoel aan boord komen?

U gaat via een trapje aan boord. Zittend in een rolstoel kan men niet aan boord komen.

VAREN WAAR GEEN WATER IS

GESCHIEDENIS

Het varen met de Enterse Zomp in Hellendoorn is een betoverende reis terug naar de 18e eeuw, een tijd waarin deze kenmerkende vaartuigen met platte bodem onmisbaar waren voor het transport van lokale goederen zoals hout en turf langs de schilderachtige Regge. De bekwame schippers van destijds waren vertrouwd met elke bocht van de rivier, waardoor de Zompen van onschatbare waarde waren voor de bloeiende handel en communicatie in de regio Hellendoorn.

Hoewel de rol van de Enterse Zomp leek te vervagen met de opkomst van modernere vervoermiddelen, is de waardering voor dit varende erfgoed nieuw leven ingeblazen. Tegenwoordig symboliseert een tocht met de Enterse Zomp in Hellendoorn een levendige herinnering aan dit rijke maritieme verleden. Tijdens een ontspannen vaartocht over de kalme Regge delen ervaren schippers boeiende verhalen en anekdotes, waarmee ze de geschiedenis en maritieme tradities van de Hellendoornse regio tot leven brengen.

Het varen met de Enterse Zomp in Hellendoorn overstijgt een eenvoudige watertocht; het fungeert als een tijdmachine die bezoekers meeneemt naar vervlogen dagen. Aan boord van deze historische Zomp ervaart men de verbondenheid met het verleden, terwijl de pracht van de Regge en het omliggende landschap zorgen voor een onvergetelijke belevenis. Het biedt een unieke gelegenheid om op authentieke wijze de waterwegen van Hellendoorn te verkennen, zoals dat eeuwen geleden ook werd gedaan.