ACTIVITEIT

Ontdek & Doe

RESERVEREN

ONTDEK & DOE

Ontdek de rijke geschiedenis van de Enterse Zompen in het interactieve centrum, een eigentijdse ruimte doordrenkt met een nostalgische sfeer. De moderne inrichting is harmonieus verweven met een vintage uitstraling, waardoor bezoekers zich onderdompelen in een tijdloze beleving.

In dit hedendaagse centrum komen bezoekers oog in oog met de intrigerende geschiedenis van de Enterse Zompen. De innovatieve presentaties, voorzien van interactieve elementen, brengen de avonturen van de zompschippers tot leven. Van het afdalen van de rivieren en het handelen ver buiten Enter tot het oplossen van problemen onderweg, het centrum biedt een meeslepende reis door de vervlogen tijden.

De inrichting van het centrum is een perfecte balans tussen moderniteit en een vintage uitstraling. Hedendaagse technologieën, zoals interactieve games rond zompenbouw en virtuele verrekijkers die door het Enters Reggedal kijken, worden gecombineerd met een nostalgische ambiance die bezoekers terugvoert naar de gloriedagen van de zompschippers.

De geschiedenis van de Enterse Zompen wordt hier levendig gepresenteerd, met aandacht voor het ondernemerschap, de slagvaardigheid en eigenzinnigheid van de Enternaren. Van de allereerste Enterse Zomp, de “Regt door Zee,” die in april 1986 in Rijssen bij de Pelmolen te water werd gelaten, tot het huidige bouwproject van een nieuwe zomp zonder subsidie.

Wandel door de tentoonstelling en ontdek de betekenis van het zijn van een zompschipper, waarbij historische feiten samenvloeien met interactieve ervaringen. Het centrum biedt niet alleen een eerbetoon aan het verleden maar opent ook de deuren naar een boeiende en dynamische toekomst voor de Enterse Zompen. Een unieke combinatie van erfgoed en moderniteit wacht op elke bezoeker die hier de geschiedenis van de Enterse Zompen komt ontdekken.

ONTDEK & DOE

RESERVEREN

OPENINGSTIJDEN

ONTDEK & DOE

Voor een optimale ervaring in ons ontdek- en doecentrum, raden wij groepen ten zeerste aan om vooraf te reserveren via onze handige boekingswidget. Zo kunnen wij een gepersonaliseerde en vlekkeloze ervaring voor uw groep garanderen. Door tijdige reservering kunnen wij ons team optimaal voorbereiden en ervoor zorgen dat alle benodigde faciliteiten beschikbaar zijn.

Individuele bezoekers zijn van harte welkom om vrij in te lopen. U kunt ter plaatse aangeven dat u het ontdek- en doecentrum wilt verkennen. Ons vriendelijke personeel staat klaar om u te verwelkomen en eventuele vragen te beantwoorden. Of u nu alleen komt of met een groep, wij streven ernaar om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor meer gedetailleerde informatie over individuele bezoeken en de verschillende soorten vaarten die wij aanbieden, nodigen wij u uit om onze individuele pagina te raadplegen met de knop hieronder. Verken ons ontdek- en doecentrum op uw eigen tempo, ontdek de veelzijdigheid van ons centrum en geniet van een onvergetelijke ervaring. Mocht u verdere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen in ons ontdek- en doecentrum!

Houd er rekening mee dat ons ontdek- en doecentrum in juli en augustus geopend is van dinsdag tot zaterdag, van 12:00 tot 16:30 uur. In mei, juni en september zijn wij op woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?

Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?

Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?

De betaling voor vaarten kan contant of met pin bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?

Onderaan elke locatie/activiteiten pagina staat een Google Maps widget, met de locatie van de activiteit.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?

Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

De Waarf / Ontdek & Doe

Wat kan ik doen op de werf?

Op de werf kun je een partij of vergadering houden, de werf is ook een trouw-locatie. Hiervoor is boeking nodig. In het voorjaar, zomer en najaar is het terras geopend, boeking voor groepen, geen boeking voor individueel terrasbezoek.

Kan ik een afspraak maken om te overleggen en om eventueel de locatie te bekijken?

Stuur een email of bel ons. Het liefst hebben we dit soort overleg op maandagochtend op de werf.

Wat is Ontdek & Doe centrum?

Op de bovenverdieping van het bijgebouw van de werf is een centrum ingericht waar het verhaal van de zomp op een aantrekkelijke en gevarieerde wijze wordt verteld. Het is een eigentijds, interactief doe-centrum, waar bezoekers de cultuurhistorie van een zomp echt kunnen herbeleven. Van de bouw tot transport.

Kan ik een bezoek aan Ontdek & Doe reserveren?

Reserveren voor groepen kan via deze website als aparte reservering of in combinatie met varen of bezoek aan werf.