RESERVEER EEN VAART

Groepsvaart Enter

RESERVEREN

GROEPSVAART ENTER

Het avontuur van de groepsvaart vanuit Enter begint bij De Waarf, een historische plek waar bezoekers aan boord gaan van de elegante Enterse Zomp voor een serene tocht over de prachtige wateren van de Regge. Deze unieke vaartocht is speciaal ontworpen voor groepen van minimaal 10 personen en biedt een perfecte combinatie van ontspanning, natuurbeleving en gezelligheid, allemaal startend vanaf het pittoreske Enter.

Aan boord van de Enterse Zomp, een vaartuig rijk aan historie, krijgt u en uw gezelschap de gelegenheid om de idyllische omgeving en de zachte stroom van de Regge van dichtbij mee te maken. Onder begeleiding van ervaren schippers, die met grote kundigheid het schip door de rivier loodsen, vaart u langs kronkelende waterwegen, terwijl u geniet van verhalen en legendes over de lokale cultuur en de maritieme geschiedenis van de streek.

Deze groepsvaart vanuit Enter met de Enterse Zomp is de ideale achtergrond voor diverse soorten samenkomsten; of het nu gaat om teambuilding, familiebijeenkomsten, of gewoon een gezellige tijd met vrienden of collega’s. De gezellige sfeer aan boord creëert een perfecte gelegenheid voor iedereen om samen te ontspannen en de natuurlijke schoonheid om ons heen te waarderen. Tijdens de tocht kunt u genieten van een picknick, zelf meegebrachte snacks of een speciaal voor uw groep samengesteld cateringpakket, perfect aansluitend op uw wensen.

Deze vaartocht vanuit Enter is meer dan een simpel uitje; het is een ervaring die alle zintuigen aanspreekt. Terwijl de Enterse Zomp zachtjes over de Regge glijdt, wordt u omgeven door het betoverende landschap van Enter, een onvergetelijke ervaring die in uw geheugen gegrift zal staan. Of u nu iets bijzonders viert of simpelweg geniet van samenzijn, deze groepsvaart vanuit Enter biedt een ongeëvenaarde kans om de pracht van de natuur, de rijkdom van cultuur en het plezier van gezelschap te combineren.

Let op: Reserveren op deze pagina is voor groepen. Je huurt een zomp met twee schippers.

GROEPSVAART ENTER

RESERVEREN

PRIJZEN

VAREN

Er is een minimum en een maximum prijs per vaart. Voor de minimale prijs kunnen 10 personen meevaren. Voor elke persoon meer betaalt men de prijs per persoon extra, tot een bepaald maximum. Het maximum aantal personen per vaart in Enter is 22. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar hanteren wij een gereduceerd tarief. Prijzen zijn ook aangegeven bij het boeken.

Prijzen groepsvaarten Enter

Varen 1 uur

€6 p.p.(4t/m12j:€4), min.€60-max.€110

Varen 2 uur

€12 p.p.(4t/m12j:€8), min.€120-max.€220

Varen 1 uur, School

€75 per zomp

Avondroodtocht 2½ uur, vertrek 19.30 u

€15 p.p.(4t/m12j:€10), min.€150-max.€250

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?

Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?

Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?

De betaling voor vaarten kan contant of met pin bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?

Onderaan elke locatie/activiteiten pagina staat een Google Maps widget, met de locatie van de activiteit.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?

Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

VAREN

Wanneer is het vaarseizoen?

Vanaf begin april tot eind oktober. Een vaart in deze periode is te boeken. Voor vaste vaarten hoeft niet geboekt te worden. Vaste vaarten periode is van 1 juli t/m 31 augustus 2024, in die periode is de boekingsmogelijkheid beperkter omdat de boot dan wordt gebruikt voor vaste vaarten. Tijdens boeking worden beschikbare tijden aangegeven.

Wat is een groepsvaart?

U huurt de boot met twee schippers. Kies zelf het monent waneer u wilt varen met een groep, mits beschikbaar.

Kan ik individueel of met een kleine groep meevaren?

Dat kan met vaarten die we op bepaalde tijden organiseren. Vaste vaarten gedurende de zomer vrijwel elke dag (juli-aug), zonder boeking. Enkele keren per jaar Bijzondere Vaarten, mits voldoende deelname, hiervoor gelieve men te boeken. Tijden en prijzen elders op deze website.

Moet ik altijd boeken/reserveren om mee te kunnen varen?

Voor een groepsvaart gelieve men te boeken. Individueel boeken alleen mogelijk voor Bijzondere Vaarten op bepaalde vaste tijden. Gedurende de zomer (juli-augustus) zijn er op vaste tijden Vaste Vaarten, individuele personen kunnen dan meevaren zonder te reserveren. Meer informatie over varen kunt u vinden op deze website.

Hoe lang duurt een vaart?

De meest geboekte vaart is de 1-uur-vaart, andere tijden zijn ook mogelijk. Enkele speciale vaarten duren langer vanwege de afstand. Bij boeking kan duur worden gekozen.

Wat kost een vaart?

De kosten worden aangegeven bij rervering.

Hoeveel mensen kunnen meevaren?

Enter en Rijssen max. 22 personen, Hellendoorn max. 18 personen, met kinderen mag dit aantal wat hoger zijn.

Hoeveel tijd voor de vaart moet ik aanwezig zijn?

Ongeveer 15 minuten.

Wordt er gevaren bij hoge temperatuur of bij regen?

Boven 32 graden wordt er niet gevaren, ook niet bij zeer onstuimig weer. Regen  is geen probleem, er zijn paraplu’s aan boord.

Is er een toilet aan boord of in de buurt?

Op de zomp is geen toilet, in Enter is een toilet op de werf. In Rijssen kan men eventueel terecht bij de Pelmolen, in Hellendoorn is geen toilet aanwezig.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Ondanks dat het water erg ondiep is, zijn er zwemvesten beschikbaar voor wie dat wil.

Mag er eten of drinken mee aan boord?

Ja dat mag.

Mogen honden mee aan boord?

Indien honden niet te groot zijn, mogen ze aangelijnd mee aan boord (eventueel op schoot).

Kan je met een rolstoel aan boord komen?

U gaat via een trapje aan boord. Zittend in een rolstoel kan men niet aan boord komen.

VAREN WAAR GEEN WATER IS

GESCHIEDENIS

Het varen met de Enterse Zomp vanuit het pittoreske Enter naar het historische hart van Hellendoorn biedt een unieke kijk op het rijke maritieme erfgoed dat deze regio kenmerkt. In de 18e eeuw waren deze karakteristieke platbodemboten, met hun essentiële rol in het transport van lokale goederen zoals hout en turf langs de rivier de Regge, onmisbaar voor de economische bloei en communicatie binnen de regio. De behendige schippers van weleer, die elke kronkel van de rivier kenden, maakten de zompen cruciaal voor de handel en de verbondenheid van de gemeenschappen langs de waterwegen.

De geschiedenis van de Enterse Zomp en de Waarf in Enter weerspiegelt deze verbondenheid en de economische dynamiek die het water bracht. De Waarf, ooit een bruisende overslag- en handelsplaats, en de zompen, de varende ruggengraat van de regio, herinneren ons aan de tijd waarin de waterwegen de levensader van Hellendoorn en Enter waren. De heropleving van de Enterse Zomp en de transformatie van de Waarf tot culturele hotspots brengen deze verhalen weer tot leven, en verbinden het heden met een verleden waarin de rivier de Regge centraal stond.

Tegenwoordig is een vaartocht met de Enterse Zomp in Hellendoorn meer dan een eenvoudige reis over water; het is een levende geschiedenisles die de maritieme tradities en de culturele rijkdom van de regio viert. Aan boord delen ervaren schippers niet alleen het stuurmanschap van hun voorgangers maar ook verhalen en legendes die de geschiedenis van de Regge en haar oevers tot leven wekken.

Deze tochten over de Regge zijn een eerbetoon aan de veerkracht en innovatie van de mensen die de regio Hellendoorn en Enter vormden. Ze bieden een zeldzame kans om door de tijd te reizen, terug naar een tijdperk waarin de waterwegen de belangrijkste verbindingsroutes waren. Aan boord van de historische Zomp voelen bezoekers de verbinding met het verleden, terwijl ze omgeven worden door de natuurlijke schoonheid die deze regio rijk is. Varen met de Enterse Zomp in Hellendoorn is daarmee een onvergetelijke ervaring die de schoonheid van de Regge, de rijkdom van het culturele erfgoed en de plezier van het samenzijn verenigt.