RESERVEREN

DE WAARF

Een uitgebreide ontdekkingstocht naar de Waarf in Enter belooft een avontuur te zijn dat elke bezoeker zal bijblijven. Of u nu op zoek bent naar de perfecte locatie voor een inspirerende vergadering, een onvergetelijke partij, of zelfs een sprookjesachtige trouwlocatie, de Waarf biedt een scala aan mogelijkheden die aan uw wensen voldoen. Met een rijke historie en een sfeervolle setting is de Waarf meer dan alleen een bestemming; het is een beleving.

Bij de Waarf kunt u niet alleen terecht voor evenementen en bijeenkomsten; het is ook de ideale plek om te genieten van de serene omgeving. Gedurende de zomermaanden nodigt het uitnodigende terras u uit om te ontspannen en te genieten van de zon, terwijl de Waarf het hele jaar door een uitgebreide catering service biedt, aangepast aan uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Of u nu interesse heeft in een op maat gemaakte lunch, een uitgebreid buffet of andere culinaire verrassingen, alles is mogelijk. Ontdek de veelzijdige mogelijkheden en prijzen door te klikken op de link voor meer informatie.

De Waarf in Enter is trots op haar recent geopende Ontdek & Doe centrum. Dit interactieve centrum biedt bezoekers de unieke kans om alles te leren over de rijke geschiedenis van de zomp en de betekenis ervan voor de regio. Het is een educatieve ervaring die zowel jong als oud zal fascineren.

Speciaal voor groepen biedt de Waarf de mogelijkheid tot het maken van reserveringen of boekingen. Of het nu gaat om een educatief uitje, een zakelijke bijeenkomst of een feestelijke gelegenheid, de Waarf staat klaar om uw evenement naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek vandaag nog de eindeloze mogelijkheden die de Waarf te Enter te bieden heeft. Of u nu een bezoek wilt brengen, een vergadering, partij, lunch of buffet wilt organiseren, de Waarf verwelkomt u het hele jaar door. Maak uw online reservering en laat u verrassen door de unieke charme van deze bijzondere locatie.

Zorg ervoor dat uw bezoek aan de Waarf een onvergetelijke ervaring wordt. Met haar veelzijdige aanbod en gastvrije ambiance is de Waarf de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een locatie met karakter en klasse. Plan uw bezoek, evenement of viering bij de Waarf en ervaar de magie van Enter op haar best.

DE WAARF

RESERVEREN

Reserveer hier de Waarf voor een partij, vergadering of trouwerij.

PRIJZEN

HORECA

Prijzen januari 2024

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?

Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?

Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?

De betaling voor vaarten kan contant of met pin bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?

Onderaan elke locatie/activiteiten pagina staat een Google Maps widget, met de locatie van de activiteit.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?

Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

De Waarf / Ontdek & Doe

Wat kan ik doen op de werf?

Op de werf kun je een partij of vergadering houden, de werf is ook een trouw-locatie. Hiervoor is boeking nodig. In het voorjaar, zomer en najaar is het terras geopend, boeking voor groepen, geen boeking voor individueel terrasbezoek.

Kan ik een afspraak maken om te overleggen en om eventueel de locatie te bekijken?

Stuur een email of bel ons. Het liefst hebben we dit soort overleg op maandagochtend op de werf.

Wat is Ontdek & Doe centrum?

Op de bovenverdieping van het bijgebouw van de werf is een centrum ingericht waar het verhaal van de zomp op een aantrekkelijke en gevarieerde wijze wordt verteld. Het is een eigentijds, interactief doe-centrum, waar bezoekers de cultuurhistorie van een zomp echt kunnen herbeleven. Van de bouw tot transport.

Kan ik een bezoek aan Ontdek & Doe reserveren?

Reserveren voor groepen kan via deze website als aparte reservering of in combinatie met varen of bezoek aan werf.

DE ENTERSE ZOMP GENAAMD

DE VRIENDSCHAP

De Enterse Zomp “De Vriendschap” belichaamt een stukje varende geschiedenis in Enter, een dorp met een rijke scheepvaarttraditie. Deze nauwkeurig gereconstrueerde platbodem is een getrouwe weergave van de historische zompen die essentieel waren voor transport over de smalle waterwegen van Oost-Nederland. Gebouwd met traditionele technieken door gepassioneerde vrijwilligers, staat “De Vriendschap” symbool voor de belangrijke rol van de zompenvaart in de regionale economie en cultuur.

Enter speelde ooit een centrale rol in de bouw van deze zompen, en “De Vriendschap” houdt deze geschiedenis levend. Het schip dient nu als een educatief platform, waar bezoekers door rondvaarten en programma’s de historie van de scheepvaart in de regio kunnen beleven.

“De Vriendschap” is meer dan een museumstuk; het is een actieve herinnering aan de innovatie en het doorzettingsvermogen van de mensen die de Nederlandse waterwegen bevoeren. Een bezoek biedt een unieke kans om de nautische geschiedenis van dichtbij te ervaren en de betekenis van de zompen voor Enter en omstreken te waarderen.

HET GEBOUW

DE SCHEEPSWERF

De Scheepswerf “De Waarf” in Enter is een levendig eerbetoon aan vakmanschap en passie, diep geworteld in de eeuwenoude scheepsbouwtradities van Twente. Met toewijding aan het behoud van deze rijke erfenis is de werf een modern meesterwerk, opgetrokken in Saksische stijl met een rieten dak en idyllisch gelegen aan de plas de Lee, verbonden met de rivier de Regge. Hier, te midden van de prachtige omgeving, leggen bekwame vakmensen zich liefdevol toe op het creëren van Zompen, met oog voor detail. De werf dient niet alleen als een plek voor onderhoud en nieuwbouw, maar ook als een podium voor diverse activiteiten die verband houden met de bouw van deze unieke vaartuigen. Als een trotse sluitsteen voor de Stichting Enterse Zomp, weerspiegelt “De Waarf” niet alleen het vakmanschap van de bouwers, maar ook de diepgewortelde passie van de lokale gemeenschap om de rijke scheepvaartgeschiedenis van Twente levend te houden. De recente toevoeging van het Ontdek & Doe-centrum in 2023 maakt het plaatje compleet, waardoor de werf niet alleen een brug naar het verleden van de ondernemende Enternaren is, maar ook een trotse blik op de toekomst biedt.