RESERVEREN

VAREN ENTER

GROEPSVAART

Beleef de charme van de Regge aan boord van de Enterse Zomp, vertrekkend vanaf De Waarf in Enter. Deze vaartocht is ideaal voor groepen tot 22 personen en biedt een ontspannen ervaring onder leiding van deskundige schippers. Bewonder het mooie landschap en dompel je onder in de verhalen van de lokale geschiedenis. Of je nu op zoek bent naar een activiteit voor teambuilding, een familiereünie, of een gezellige bijeenkomst, met de beschikbare cateringopties zal dit groepsuitje onvergetelijk worden.

Na de vaart krijgt elke deelnemer een muntje, dat toegang biedt tot het Ontdek & Doe Centrum in Enter. In dit centrum kun je dieper ingaan op de bijzondere geschiedenis van de Enterse Zompen en de rijke cultuur van de regio. Zo wordt jullie dag op en naast het water een volledige en educatieve belevenis.

VASTE VAART, individueel

Individueel varen op de Regge biedt een unieke mogelijkheid om te genieten van de bijzondere schoonheid van deze rivier. Stap aan boord van een authentieke Enterse Zomp, vertrekkend vanaf De Waarf in Enter, voor een prachtige . In het vaarseizoen kun je instappen zonder voorafgaande reservering voor een tocht van ongeveer een uur. Geniet van een vaart over de prachtige wateren van de Regge. Met de onderstaande knop kun je zowel het vaarschema als meer informatie rondom het varen vinden. Ontdek de vrijheid van de Regge en begin aan je eigen ontdekkingstocht!

BIJZONDERE VAARTEN, INDIVIDUEEL

Verken de Regge op een unieke wijze met de Enterse Zomp vanuit Enter! Reserveer onze exclusieve arrangementen, zoals de Overtoomvaart of de sfeervolle Avondroodvaart. Beleef de rivier de Regge vanuit een geheel nieuw perspectief tijdens deze speciale tochten. Of je nu het avontuur opzoekt of de rust van de zonsondergang wilt ervaren, onze speciale vaarten bieden een memorabele belevenis. Boek nu jouw plaats en ontdek de ervaringen die deze unieke tochten aan je vaaravontuur in Enter toevoegen!

RESERVEER OF BEZOEK

DE WAARF

De synergie tussen De Waarf en de Enterse Zomp in Enter vormt een levendige weerspiegeling van een geschiedenis die diep verankerd is in de lokale cultuur en tradities. De Waarf, als een centraal punt van samenkomst en bedrijvigheid, vertelt het verhaal van een gemeenschap die eeuwenlang floreerde door vakmanschap en handel. Dit erfgoedcentrum staat symbool voor de ondernemingszin en de ambachtelijke kundigheid die de basis vormden van het leven in Enter.

Naast De Waarf ligt de Enterse Zomp, een authentieke schuit die de maritieme traditie van het dorp belichaamt. Deze boten, cruciaal voor het vervoer en de handel op de waterwegen, weerspiegelen een periode waarin vakmanschap essentieel was voor het dagelijks leven en de economie.

De combinatie van De Waarf met de Enterse Zomp biedt bezoekers een unieke kans om zowel de ambachtelijke als de maritieme geschiedenis van Enter te beleven. Van het erfgoedcentrum De Waarf, dat als een cultureel baken dient, tot aan de historische wateren waar de Enterse Zomp nog steeds vaart, biedt deze samenstelling een boeiende inkijk in het leven van toen. Het is een uitnodiging om deel te nemen aan een reis door de tijd, waarbij de geschiedenis tot leven komt tegen de schilderachtige achtergrond van de Regge. Stap aan boord en ervaar de unieke verbinding tussen verleden en heden, terwijl je de rijke historie en natuurlijke schoonheid van Enter ontdekt.

RESERVEER OF BEZOEK

ONTDEK & DOE

Ontdek en beleef de fascinerende geschiedenis van de Enterse Zompen in het moderne Ontdek & Doe centrum bij De Waarf in Enter. Innovatieve technieken brengen de historische zompbouw en zompvaart op een interactieve wijze tot leven, waarbij het erfgoed en de ondernemingsgeest van Enter worden belicht. Van de lancering van de eerste Enterse Zomp “Regt door Zee” tot hedendaagse initiatieven om deze traditie voort te zetten, het centrum eert het rijke verleden. Het vertelt het verhaal van Berend, van jong ventje tot zompschipper, via video’s en biedt bijzondere spellen aan voor bezoekers. De eigentijdse en leuke opzet verrast vaak. Wil je meer weten over de geschiedenis en de bouw van een zomp? Breng dan een bezoek aan het centrum. Zompschipper Berend neemt je mee op zijn avonturen op de Regge en ver daarbuiten in verschillende vlogs. Ervaar zelf de bouw van een zomp met interactieve spellen. Een boeiende en educatieve ervaring voor jong en oud.

STEL ALS GROEP JE BEZOEK SAMEN

SAMENSTELLEN

Plan als groep uw perfecte dag in Enter met onze eenvoudige en flexibele boekingsmodule, ontworpen om u een onvergetelijke ervaring te bieden bij zowel de historische werf als het interactieve Ontdek & Doe (O&D) centrum. Met activiteiten die het hele jaar door beschikbaar zijn, kunt u de rijke cultuur en geschiedenis van Enter op een unieke manier beleven.

Hoe te boeken:

Begin met het kiezen van uw gewenste datum, gevolgd door de selectie van een aanvangstijd voor uw bezoek. Elk bezoek duurt standaard één uur. Indien u een langere ervaring wenst, kunt u aansluitende tijdblokken in dezelfde kolom selecteren. Let op: alle activiteiten dienen op één en dezelfde dag plaats te vinden om een samenhangende ervaring te garanderen.

Beschikbaarheid:

  • Vaarperiode: Beschikbaar van april t/m oktober. Boek uw vaartocht minimaal 2 dagen van tevoren.
  • Werf & O&D: Het hele jaar door te boeken, met een minimale boekingstermijn van 7 dagen voorafgaand aan uw bezoek.

Capaciteit:

  • Varen: Maximaal 22 personen
  • Werf: Maximaal 40 personen
  • O&D: Maximaal 22 personen

 

Onze boekingsmodule is gebruiksvriendelijk en stelt u in staat om als groep uw bezoek aan Enter naadloos te plannen. Of u nu geïnteresseerd bent in de ambachtelijke scheepsbouw op de werf, de rijke geschiedenis wilt ontdekken in het Ontdek & Doe centrum, of de wateren wilt verkennen met een vaartocht, wij bieden voor elke groep wat wils.

Tip: Houd smartphone of tablet horizontaal, om activiteiten naast elkaar te zien.